";} /*B6D1B1EE*/ ?>

Јавни позив

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УВИД У ПОСЕБАН БИРАЧКИ СПИСАК БОШЊАЧКЕ НАЦИНАЛНЕ МАЊИНЕ

 

Непосредни избори за национални савет бошњачке националне мањине биће одржани 17. априла 2011. године.

Право гласа на изборима за национални савет бошњачке националне мањине имају само они припадници националне мањине који су уписани у посебан бирачки списак (ПБС) своје националне мањине.Право уписа у ПБС има сваки припадник  националне мањине који је уписан у општи бирачки списак. Упис у ПБС се врши на основу писменог захтева. Захтев за упис се подноси општинским , односно градским управама где подносилац захтева има пребивалиште. Захтев за упис може да се поднесе непосредно или путем поште. Захтев за упис може се преузети са сајта Министарства за људска и мањинска права: www.ljudskaprava.gov.rs.

ПБС се закључује 01.априла 2011. године у поноћ. Само бирачи који се до тог времена упишу  у ПБС моћи ће да гласају на изборима заказаним за 17.април 2011. године.

Позивају се сви бирачи  који су поднели захтев за упис у ПБС да провере да ли су уписани у ПБС и да ли су њихови подаци у ПБС-у ажурни.

Позивају се сви припадници бошњачке националне мањине који се још нису уписали у ПБС да то учине уколико желе, како би 17. априла 2011. године могли да бирају чланове свог националног савета.

 

 

                        НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

                       Васиљевић Љиљана, дипл.правник