";} /*B6D1B1EE*/ ?>

Саопштење за јавност

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

ГРАЂАНИ ДА ДАЈУ СВОЈ СУД О СТРАТЕШКОМ ПЛАНУ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

Општина Мајданпек је на корак од усвајања Стратешког плана за локални економски развој који ће важити од 2009 – 2014. године. На овом захтевном пројекту који ће дефинисати будући развој локалне самоуправе и од кога умногоме зависи како ће се развијати привреда и какaв ће бити квалитет живота свих грађана, радила је Комисија за стратешко планирање економског развоја општине Мајданпек, у чијем су саставу били сви релевантни представници локалне заједнице, а уз подршку Пројекта Општински економски развој у региону Дунава који спроводи Немачка агенција за развој - GTZ. 


Од данас, сви становници општине Мајданпек имају могућност да погледају нацрт Стратешког плана и дају своје коментаре и сугестије на овај нацрт, који се може преузети на шалтерима општинског услужног центра, у канцеларијама Фондације за економски развој oштине, у Мајданпеку и Доњем Милановцу,као и сајту Фондације и сајту општине. Локална самоуправа позива све грађане да дају своје мишљење о питањима која су дефинисана као кључна за  даљи економски развој, као и о визији економског развоја општине Мајданпека, стратегији за остварење визије и конкретним пројектима дефинисаним у нацрту Стратешког плана.

Посебно је битно да грађани дају своје сугестије о томе у којој мери су предложени пројекти усклађени са њиховим потребама и разумевањем економског развоја заједнице у предстојећем петогодишњем периоду.

Све коментаре грађани могу у писаној форми доставити Комисији за стратешко планирање до 16. септембра 2009. године на следећи начин:

·         Убацити у кутију за предлоге и примедбе, која се налази у Општинском услужном центру

·         Доставити Фондацији за Локални Економски Развој,канцеларијама у Мајданпеку и Доњем Милановцу

Након овога Комисија за стратешко планирање ће размотрити предлоге и коментаре грађана и припремити нови нацрт стратешког документа који ће се наћи на јавној расправи. Коначна верзија документа припремиће се на основу информација добијених на јавној расправи. Очекује се да ће Стратегија локалног економског развоја бити поднета на усвајање Скупштини општине у септембру 2009.

 

За све даље информације молимо вас контактирајте Нинoславу Урзикић 030-581-371 Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  

Овде можете преузети садржај првог нацрта Стратешког Плана Економског Развоја Општине Мајданпек

Овде можете преузети План промоције Стратешког Плана Економског Развоја Општине Мајданпек

Овде можете преузети садржај саопштења за медије о јавној расправи која ће претходити доношењу стратешког плана

Овде можете преузети садржај пропратног писма упућеног граћанима од стране председника општине