";} /*B6D1B1EE*/ ?>

 

06.05.

ОДЛУКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О УКИДАЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ("Сл.гласник РС" број 65/2020)

05.05.

ИНСТРУКЦИЈА у вези са поступањем предшколских установа поводом отварања објеката за пријем уписане деце у време трајања епидемије COVID-19 (Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја)

   
05.05.ИНСТРУКЦИЈА у вези са поступањем основних школа поводом отварања објеката за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID-19 (Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја)


 

 КОНТАКТ ЦЕНТАР МАЈДАНПЕК  - C O V I D  19

(КОНТАКТ БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ) 


 

 ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ  (Covid 19) 


 

ПРАВНО ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 

(Прописи и други акти - Covid 19) 


 

 

 ДОМ ЗДРАВЉА МАЈДАНПЕК

 
29.04. СПИСАК ТРГОВИНСКИХ ОБЈЕКАТА ЗА РАД ОД 04:00 ДО 07:00 ЧАСОВА ЗА СНАБДЕВАЊЕ ЛИЦА СТАРИЈИХ ОД 65 ГОДИНА ЗА 30.04.2020.године

  


 27.04.НАРЕДБА (Општинског штаба за ванредне ситуације у вези рада послодаваца у области пружања одређених услуга и трговина на мало, као и зелених пијаца, уз примену мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID-19) 

27.04.

ПРЕПОРУКА ЗА РАД МАЛОПРОДАЈНИХ ОБЈЕКАТА (током радне недеље  и првомајских празника)


24.04. 
ЗАКЉУЧАК (Владе о примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID-19 свим привредним субјектима у наставку рада)

24.04. 

ИНСТРУКЦИЈА за рад козметичких и фризерских салона у примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID-19
24.04.
ИНСТРУКЦИЈА за рад теретана и фитнес клубова у примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID-19 

20.04. ЗАКЉУЧАК (Владе о сагласности са наставком рада послодаваца у области пружања одређених услуга и трговина на мало, као и зелених пијаца, уз примену превентивних мера, "Сл.гласник РС", 58/2020-3)

21.04.Препоруке у вези рада малопродајних објеката од 21.04.2020.године 

21.04. ПРЕПОРУКА МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА УСТАНОВАМА ЗАШТИТЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА, БИБЛИОТЕКАМА, МУЗЕЈИМА, АРХИВАМА И ГАЛЕРИЈАМА (у вези наставка рада уз примену превентивних мера, од 22.04.2020.године)     

21.04. 

НАРЕДБА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ (у вези рада малопродајних објеката и наставка рада послодаваца у области пружања одређених услуга и трговина на мало, као и зелених пијаца, уз примену превентивних мера)                                                                                                                                                           

21.04 ОБАВЕШТЕЊЕ у вези наставка рада послодаваца у области пружања одређених услуга и трговина на мало, као и зелених пијаца, уз примену превентивних мера 

 

 

Подношење захтева за добијање дозволе за кретање у току забране кретања за негу лица 

 
07.04. 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПОСТУПКУ ЗА ИЗДАВАЊЕ ДОЗВОЛЕ КРЕТАЊА  У ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА (грађанима који воде бригу о непокретним, слабо покретним и тешко оболелим лицима)


 07.04.  КAКO ДO ДOЗВOЛE ЗA КРEТAЊE ТOКOМ ПEРИOДA ЗAБРAНE (зa влaсникe стoкe, пчeлaрe, прoизвoђaчe вoћa и пoврћa) 

ПОЗИВ ВОЛОНТЕРИМА ЗА ПОМОЋ НАЈСТАРИЈИМА

Поштовани грађани општине Мајданпек,

Општински штаб за ванредне ситуација Вас позива да се пријавите и укључите у рад волонтерског центра и тако помогнете нашим најстаријим суграђанима у достави лекова и основних животних намирница.

Све информације у вези пријаве и обављања волонтерског рада можете добити позивом на број 030/581-143

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ


 

УПУТСТВО О ДЕЗИНФЕКЦИЈИ

 

Површине које се чисте и дезинфикују у кућним условима су оне које се често додирују:  површине столова, опрема која се користи при раду, тастатуре, миш, оловке, телефони, каблови, маказе и други писаћи прибор, кваке и браве на вратима и прозорима, површине столова у трпезаријама, алати, прибор, прекидачи за светло, тастери. За дезинфекцију ових површина  ефикасна су средства на бази хлора која се користе у домаћинству и у којима је концентрација активног хлора 0,5%, као и алкохолни раствори са најмање 70% алкохола и други детерџенти. Избор дезинфицијенса зависи од типа површине која се дезинфикује и њене намене.

За дезинфиковање улаза, простора испред станова и кућа, ходника и степеница користити варикину, доместос или слична хемијска средства на бази хлорида.

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

  

   

 22.03. НАРЕДБА АУТО-ТАКСИ ПРЕВОЗНИЦИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК (примена обавезних мера у раду)  

 17.03.  ОБАВЕШТЕЊЕ СТАМБЕНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА 
 17.03.  ОБАВЕШТЕЊЕ ОБЈЕКТИМА ТРГОВИНЕ (одлагање отпада)

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, у консултацијама са председником Републике Србије, донела је одлуку да се исплате пензија за грађане врше уз посебна овлашћења, као и путем доставе.

Више информација можете добити код Ваших банака на следећим линковима:ОБАВЕШТЕЊЕ за кориснике социјалне помоћи, додатака за помоћ и негу других лица, дечијих додатака и свих накнада у вези са посебном негом детета

На седници Владе Републике Србије од 24.марта 2020.године, донета је одлука која се тиче корисника социјалне помоћи, додатака за помоћ и негу других лица, дечјих додатака, као и грађана са правом на све накнаде у вези са посебном негом детета.

Свима њима, којима право коришћења наведених средстава истиче 15. марта ове године и касније, продужава се даља исплата права на основу раније донетих решења за време трајања ванредног стања.

Више информација на следећим линковима

 


  

 

Испред Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Мајданпек, Ивана Мариловић Србуловић, Иван Тука и Драшко  Поповић су Служби хитне медицинске помоћи у Мајданпеку данас у преподневним часовима предали  двеста медицинских заштитних рукавица.

Општински штаб за ванредне ситуације ће и убудуће обезбеђивати потребну заштитну опрему за хитну помоћ Дома здравља „др Верољуб Цакић“ у Мајданпеку.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

 


 О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обзиром на појаву информација у јавности да Служба хитне медицинске помоћи  Дома здравља “др Верољуб Цакић“ нема на стању рукавице које би медицински радници користили у раду, провером је утврђено да се на стању налази цела кутија рукавица, а да се у резерви налазе још две кутије. Обавештени смо да ће у понедељак из КЦ Ниш бити добијено још 500 рукавица. 

Мере личне заштите здравствених радника у Дому здравља спроводе се према препорукама Министарства здравља.

Још једном апелујемо на грађане да се не шире дезинформације које узрокују панику и страх.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК