";} /*B6D1B1EE*/ ?>

Предшколске активности

Предшколске активности

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

Клинцезијада

                                                                        

’Клинцезијада” је манифестација коју сваког маја организује Установа за децу ‘’Марија Мунћан’’ из Мајданпека. Организује се у оба градска насеља општине, Мајданпеку и Доњем Милановцу. То је манифестација и забава у којој пођеднако уживају и деца и одрасли.  Досад је организовано 12 “Клинцезијада”.

Карневалска поворке пролазе градским улицама и у њима се могу видети разноврсни и маштовити костими и маске које за своје малишане израђују сами родитељи. Ту се, на једном месту, могу наћи вештице , виле, кловнови, анђелчићи, зечеви, роботи, лептирићи, наизбежнии каубоји и спортисти  као и популарни јунаци цртаних филмова, али и Хавајке, Јапанке, по која Пипи Дуга чарапа, дама заједно са мускетарима и панкерима. Најуспелије маске се награђују

Тематски манифестација прати и главне догађаје у години те је тако у олимпијској години и ‘’Клинцезијада’’  делом била у том духу, па је осим маскенбала приређена и ‘’Цветна олимпијада’’. Надмећући се у играма прилагођеним њиховом узрасту малишани показаују своју брзину, спретност и такмичарски дух. Зато се сви учесници проглашавају победницима у организованим и осмишљеним надметањима, а захваљујући спонзорима, сви учесници добијају И симболичне награде.

 

                                

 

Циљ је да се деца заједно са својим родитељима добро забаве.